Wednesday, April 20, 2005

Varhaiset linnut

käpytikkaAamuaurinko kurkki ikkunasta petollisen lempeänä, mutta jo ulko-ovella pohjoistuuli hönkäisi täyslaidallisen päin näköä. Koirat ehdottelivat pikaista takaisin kääntymistä, mutta ei auttanut.

Jäistä vapautuneen järven takkuisella rantaniityllä rapisteli räkättiparvi. On aina hilpeää seurata, miten vimmaisesti rastas heittelee kuivia lehtiä evästä hakiessaan. Aivan kuin se olisi myöhässä jostakin, eikä avaimia tai lompakkoa tai tärkeää paperia löytyisi mistään.

Tutun näköistä touhua.

Aamutoimissaan oli myös yksinäinen käpytikka, joka kierteli tervalepän runkoa hyönteisten toivossa.

3 Comments:

Blogger illuusia said...

Sinulla on kauniita kuvia ja kaunista tekstiä. Sallithan tämän alkulämmittelyn - täydestä sydämestä lausutun - jälkeen minun kysyä pienen teknisen kysymyksen?

Nimittäin. Hyvin mielelläni liitän minäkin itse ottamiani kuvia blogiini. En kuitenkaan vielä osaa sijoittaa niitä muuhun paikkaan kuin mihin ne asettuvat, eli sivun vasempaan laitaan. Niiden viereen ei pääse kirjoittamaan, vaan kursori jämähtää kuvan alle ja siihen on kirjoitettava, vaikka tahtoisin tekstini kuvan viereen, juuri niin kuin tässä yllä sinulla näen. Onkohan monimutkaista? Miten saisi tekstin kuvan viereen? Visuaalinen silmäni lähes vaatii tekemään noin..

7:21 AM  
Blogger parfej said...

Kiitos kauniista sanoista.

En tiedä, osaanko tuon kuva-asian tiimoilta auttaa. Itse laitan kuvia blogiini tällaisella HTML-pätkällä (itse kuvat ovat siis toisella palvelimella). En siis käytä Bloggerin omaa komentoa, joka ilmeisesti on melko joustamaton?

img src="http://cc.joensuu.fi/~kati/kapytikka.jpg" alt="käpytikka" ALIGN=left HEIGHT=200 WIDTH=140 HSPACE=5 VSPACE=5

(lisää < alkuun ja > loppuun)

Eli ALIGN määrittää kuvan paikan (left, right, center). HEIGHT ja WIDHT määrittävät kuvan koon. HSPACE ja VSPACE kertovat, paljonko kuvan ympärillä on tilaa tekstiin nähden.

Onnea yritykseen!

11:13 AM  
Blogger illuusia said...

Kiitän! Minullakin on kuvat toisella pavelimella, photobucketilla, joten tuohon alkuun tullee minun tapauksessani joensuun tilalle se phobucketin osoite ja sitten oma kt + kuvan nimi tai nro jne.. Onpas mukavaa päästä kokeilemaan viikonlopun aikana.

12:45 PM  

Post a Comment

<< Home