Saturday, April 23, 2005

Tulee tuottaa

Tampereen taidesuunnistus ulottui myös entiselle Pyynikin Trikootehtaalle, missä lukuisilla taiteilijoilla ja käsityöläisillä on vuokrattuna työhuoneita. Valoa, väljyyttä, moniruutuisia ikkunoita ja suuria pintoja - on varmasti ylen inspiroivaa tehdä taidetta tuollaisissa tiloissa. Oikein kuulee luovuuden humisevan rakennuksen käytävillä.

Niin kauan kuin kuulee.

- Tännekin on kaavailtu asuntoja. Eläkevakuutusyhtiön omistamien tilojen tulee tuottaa, eikä taiteenteko tuo rahaa. Pikemminkin vie, totesi muuan töitään esitellyt pitkän linjan graafikko.

- - -

viivijawagnerYksi tehdasrakennuksen vuokralaisista on saksalaisyrittäjä, joka tekee suosittuja sarjakuvapatsaita. Kolmisen vuotta sitten siskoni ja lankoni tilasivat häneltä häihinsä kaikkien aikojen ensimmäiset Viivi ja Wagner-aiheiset hääkakunkoristeet, joista sittemmin tuli yksi yrityksen myyntihiteistä.

Yrittäjän tapaamisen myötä selvisi - siskoni riemuksi - sekin merkittävä seikka, että vain heillä ja Juballa itsellään on koristeet, joissa Viivillä on vaaleanpunainen puku. Tavallisella rahvaalla on valkopukuiset Viivit.

- - -

Suomalainen ei usko, ennen kuin maistaa. Pyynikin näkötornin kuuluisat munkit ovat syntisen hyviä. Painavia, rasvaisia, sokerisia ja ennen muuta tuoreita. Kahvila oli täyteen ahdettu, kuten aurinkoisena lauantaina odottaa saattaa.

Mutta huomenna ei syödä munkkeja. Huomenna juostaan, tosin samoissa maisemissa.

2 Comments:

Blogger Sun äitis said...

Mitä, onko Viivi ja Wagner naimisissa?! Olin kuvitellut Viivin enemmän sellaiseksi avovaimotyypiksi.

Hyvä, kun annoit vinkin, näille voi tulla vielä tarvetta. (Olisi tullut jo, jos olisin aiemmin tiennyt, sillä työkaverini viettää häitään juuri tänään ja olisi varmasti ilahtunut Hää-Viivistä ja -Wagnerista.)

10:43 PM  
Blogger parfej said...

Ymmärtääkseni tuo morsiuspari on peräisin Wagnerin kauhuvisiosta, kun Viivi ehdotteli naimisiinmenoa.

Eivät siis liene naimisissa. "Kuka nyt sian vihkisi", kuten Wagnerkin taisi todeta.

10:57 PM  

Post a Comment

<< Home