Thursday, April 21, 2005

Technicolor

Iltalenkillä silmä sattui ohimennen eräässä pihassa töröttävään, harvinaisen karmeaan puutarhakoristeeseen. Urosfasaania jäljittelevä patsas päihitti kirjavuudessaan koreimmatkin pihatontut. Kulottunut ruohikko vielä korosti sen muovista ulkonäköä.

Mutta rumiste lähtikin liikkeelle. Käheä rääkäisy vahvisti, etten nähnyt harhoja.

Onko ihme, että fasaanin sanotaan istuvan huonosti suomalaiseen luontoon?

- - -

Eilen katsottuani Hitleristä kertovaa minisarjaa jäin miettimään, mitä kaikille noille pahamaineisille, ikuisen leiman saaneille sukunimille on tapahtunut. Vieläkö Keski-Euroopassa on Hitlereitä tai Mengeleitä? Vai ovatko ihmiset vaihtaneet nimensä? Ja jos ovat, niin milloin - heti sodan jälkeenkö?

Kaikkea sitä joutessaan pohtii.

3 Comments:

Blogger Veera said...

Saksassa ei ole Hitlereitä. Nimeä ehkä joskus kantaneet ovat vaihtaneet sen tai kuolleet pois, eikä kyseisen nimen ottaminen ole yllättäen sallittua. Muista melkein yhtä pahamaineisista nimistä en tiedä

10:14 AM  
Anonymous Johan W the Toimittaja said...

Saksasssa ei ole enää Hitler-nimisiä, mutta onhan meillä täällä kotomaassa Huomiotalous-Heinosia, eiku Sarasvoita...

Sarasvoita leivän päälle. Tarkkailkaamme Tarpeenkalastajain vilkkaita liikkeitä...

8:05 PM  
Blogger Dyro said...

Näin nurmikossa jotain pitkää ja raidallista, ja ajattelin että siinä on kyykäärme, jähmettynyt vaihtolämpöisparka kalikaksi kesken matelun tässä lumisateessa. Vaan ei, se olikin fasaanin pyrstösulka. Hämääväkin siis, ja pahaääninen on tuo korea lintu. Sopii paremmin pataan kuin luontoon.

9:26 PM  

Post a Comment

<< Home