Monday, April 04, 2005

Se oli harmaa

ransuOn ahdistavaa herätä varhain maanantaiaamuna hätkähtäen siihen, ettei muista, miltä Ransu näyttää. Siis Karvakuonojen Ransu. Muistin kyllä eno Elmerin ja Rikun naamat, mutta Ransusta en muuta kuin sen, että se oli harmaa.

Ja jostain syystä tuolloin, kello kuudelta, kyse oli elämää suuremmasta asiasta. Piti nousta ja tarkistaa.

- - -

Kuka muuten muistaa Käytöskukan? Hinkun ja Vinkun seikkailujen soisi tulevan uusintoina parhaaseen katseluaikaan. Uusitaan sitä turhempaakin.

Käytöskukka sopisi niin ikään lakisääteiseksi kertauskurssiksi kaikille päättäjille ja yritysjohtajille. Ja lopuksi tentti.

"Osa 4: Ahneus
Hinku ja Vinku kiipeävät puuhun ahmimaan löytämiään omenoita. Metsän Pöllö ajaa heidät alas puusta, mutta samalla putoavat kaikki omenat. Suursyömäri ryntää paikalle ja ahnehtii suuhunsa koko saaliin. Joukossa on kuitenkin jättiläisomena, joka ei mahdu Suursyömärin kitaan, ja se jää Hinkun ja Vinkun leikkikaluksi. Ahneudellakin on rajansa."

4 Comments:

Blogger kiltti ihminen said...

Kakkosella oli jokin aika sitten muistaakseni teemavuosi, jolloin lähettivät paljon vanhoja lastenohjelmia. Käytöskukkakin niissä oli mukana, kuten myös ainakin Kössi Kenguru.

Jotkut "vanhat" lastenohjelmat (vaikkapa Maija Mehiläinen) ovat vielä hiukan siinä rajalla että ovatko vanhanaikaisuudessaan tylsiä vai ihanan nostalgisia. Niitä en haluaisikaan ihan muutamaan vuoteen vielä uusintoina nähdä.

9:42 AM  
Blogger Mimsozinho said...

Hinku ja vinku uusintaan joo! Siinä nähdään kuinka yksinkertaisella voidaan tehdä erittäin hyvää. Ja se niiden tunnelma, samanlaista ei ole missään.

1:18 PM  
Blogger parfej said...

Jep, vähemmän on usein enemmän!

Kössi Kenguru oli myös kiva kaikessa simppeliydessään. Maija Mehiläisestä olin jo kasvanut vähän ohi, minusta se oli vähän typerä ja imelä...

6:24 PM  
Blogger Veloena said...

Käytöskukka löytyi ainakin vielä pari vuotta sitten netistä, mutten enää muista, mistä... joka tapauksessa, se on meillä nykyään cd:lle poltettuna, kaikki osat :)
Sitä tosiaan kelpaa katsella.
Unohtumattomin moraalin oppitunneista on Sinisilmäisyys, joka, öhm, on opetukseltaan tosin ei niinkään moraalinen kuin "tyhmää rangaistaan" -tyyppiä.

5:05 PM  

Post a Comment

<< Home