Sunday, April 10, 2005

Kaikki virtaa

joutsenetYksi jos toinenkin on pohtinut, mihin suuntaan suomalainen bloggaajayhteisö virtuaalivirrassa kelluu. Pyörteitä on ymmärrettävästi lisännyt blogilistan kaupallistuminen ja sen seurauksien miettiminen.

Aika varmasti näyttää suunnan, mutta omaa suosikkilistaani värkätessäni minuakin hämmästytti kummastutti uusien blogien valtaisa määrä. Itsekin aloitin vasta vuodenvaihteessa, mutta ei silloin tällaista sähköisten hengentuotteiden vyöryä ollut. Mistä johtunee moinen? Lisääntyneestä julkisuudestako?

Huomasin senkin, että lähes kaikki uudet suosikkini - joista osan laitoin sivupalkin listaan - ovat oikeastaan vanhoja, eli konkareiden joukosta poimittuja. Sitkeästi olen kahlannut läpi myös uusia yrittäjiä, mutta monissa tapauksissa back-napin painamiseen riittää muutaman ensimmäisen rivin silmäily. Sitä kukin lukekoon, mistä tykkää. Ja rajansa on ajalla, jonka netissä lorvehtimiseen ehtii käyttää edes kaltaiseni parantumaton lykkääjä.

Mikä allekirjoittaneen saa palaamaan samalle sanaiselle lähteelle yhä uudestaan? Asiaa mietittyäni totesin - luullakseni useimpien muiden lukijoiden tavoin - että siihen tarvitaan sekä kiinnostavaa sanottavaa että sanomisen taitoa. Harvoissa tapauksissa jompikumpi riittää. Päiväkirjamaisia tilityksiä sellaisenaan en juuri jaksa lukea. En myöskään itseisarvoista huumorivääntelyä, joka saattaa naurattaa pari kertaa, mutta alkaa virtuoosimaisenakin helposti toistaa itseään.

Ja tamperelaisuus tai pohjoiskarjalaisuus kiinnostavat aina. Meissä kaikissa kai asuu pieni paikallispatriootti.

- - -

Päivitetystä sivupalkista - katse oikeaan päin - löytyy nyt myös linkki, josta pääsee lukemaan tietoa metsävetoomuksesta ja halutessaan allekirjoittamaan sen. Ottamatta kantaa ikäviä piirteitä saaneeseen pohjoisen metsäkiistaan olen vakaasti sitä mieltä, että eteläisemmän Suomen metsistä pitäisi olla varaa suojella enemmän kuin vaivainen prosentti. Retkeily täkäläisissä kansallispuistoissa on näyttänyt myös käytännössä, miten pieniä ja repaleisia saarekkeita harvat suojelualueet ovat. Monien poikki patikoi parissa tunnissa hankalakulkuisissa oloissakin.

Toisin kuin moni ehkä luulee, vetoomuksessa ei ole kyse millään tavoin metsätalouden vastustamisesta tai todellisuudelle vieraasta viherhörhöilystä.

5 Comments:

Blogger Marleena said...

Kirjoitukseni jälkeen kävin tutustumassa tuohon TypePadiin enkä usko, että se antaa Bloggerin käyttäjälle paljonkaan sellaista, mitä täällä ei saa ja vieläpä ilmaiseksi.

Jos TP:n hyviä puolia etsimällä etsii, niin yksi lienee se, että maksullisuus voisi vähentää tyhjänpäiväisten kirjoitusten määrää. Mene ja tiedä.

On hienoa, että paikallisuus (siis Kehä kolmosen ulkopuolisuus) näkyy täällä Pinserilässä. Se saisi jopa vahvistua :-)

Hienoja olivat kuvasi Helvetinjärveltä. Kaunis paikka, jota on itsekin tultu koluttua takavuosina.

2:58 PM  
Blogger parfej said...

Ainakin minä olen tosin viime päivinä tuskaillut Bloggerin takkuilun kanssa - "the page cannot be found" ja niin edelleen. Onko teillä muilla samoja ongelmia? Ruuhkako sen aiheuttaa?

Pistelee kiukuksi joskus, kun sen innoittuneen, kuolemattoman tekstinsä haluaisi saada nettiin JUST NYT eikä tunnin päästä ;).

3:45 PM  
Blogger Dyro said...

Ruuhka kai se tilttailun aiheuttaa, siksi Bloggerin käyttäjän paras ystävä on Notepad. Jota muistaa käyttää vasta sitten kun Blogger on syönyt saman merkinnän kolmatta kertaa.

Minä olen niin laiska etten jaksa Bloggerista luopua kuin pakon edessä. Moveable Typeä voisi tutkailla, ja onhan niitä muitakin vaihtoehtoja, kuten Blogsome (http://blogsome.com/), johon tutustumisessa olen päässyt nyt alkusivulle saakka.

5:17 PM  
Blogger parfej said...

Jep, pari kertaa minäkin nostin äläkän nähdessäni tekstini kadonneen noin vain bittitaivaaseen. Sitten opin.

Totta on sekin, että kun yhteen systeemiin kotiutuu, ei sitä viitsisi millään vaihtaa. Toivottavasti ei tarvitsekaan.

7:12 PM  
Blogger Mette said...

Taistelin sunnuntaina noin kolme tuntia Bloggerin kanssa, ja Hello oli takussa vielä eilenkin.

Mainoskatko: "Hiljaista huutelua" on myös tamperelainen blogi.

4:44 PM  

Post a Comment

<< Home