Thursday, April 14, 2005

Eläviä kuvia

Tänään tulee ykköseltä hyvä italialaiselokuva. Mukava uutinen oli, että kevään torstai-illoissa YLE näyttää muitakin eurooppalaiselokuvia. Niitä ei ole koskaan liikaa tarjolla ainakaan tolkulliseen katseluaikaan, eli muulloin kuin keskipäivällä tai puoliltaöin (älkää sanoko, että videot on keksitty - minulla kun ei sellaisia tällä hetkellä ole).

Myös muiden ei-amerikkalaisten maanosien elokuvatarjonnasta kelpaisi nautiskella useamminkin. Ei-amerikkalainen on ehkä epätäsmällinen ilmaisu, koska Keski- ja Etelä-Amerikkahan ovat aivan oma maailmansa myös elokuvien suhteen. Mutta ei nyt ryhdytä halkomaan hiuksia.

Italialaisista puheen ollen, enpä pistäisi pahakseni sitäkään, jos maanmainiot Isä Camillo-elokuvat näytettäisiin taas uusintoina. Pienen kylän katolisen papin ja kommunistijohtajan kilpalaulannasta kertovat kirjat ovat allekirjoittaneella taattua sairastamislukemistoa: mieliala nousee ja olo paranee niiden myötä monta astetta.

Suosittelen.

2 Comments:

Blogger Sedis said...

Helsinkiläiset pääsevät kesällä katsomaan Isä Camilloa elokuva-arkistossa, sillä pari Duvivieriä näytetään eräässä hauskassa kesäsarjassamme.

9:02 AM  
Blogger parfej said...

Ah. Pitänee tehdä asiaa Helsinkiin, onhan aina eri asia nähdä lemppareitaan laajakankaalta...

10:00 AM  

Post a Comment

<< Home