Tuesday, March 29, 2005

Puhua heille lakkaamatta

omakuvaSuomenruotsalainen kirjailija ja taiteilija Henrik Tikkanen sanoi kaikessa ärsyttävyydessään ja sovinistisuudessaankin sattuvan rehellisesti asiasta jos toisestakin. Voihan kaikenlaisen "julkaisemisen" yleviä päämääriä luetella katse korkeuksiin suunnattuna, mutta...

"Minuun oli jo tarttunut aidon sanomalehtimiehen pahe nauttia mitattomasti nähdessään omia tuotteitaan julkaistavan. Ensi hetkestä alkaen rakastuin nukkaisen haperoon sanomalehtipaperiin, joka muistutti puupiirrosten japaninpaperia. Tärkeää ei minulle ollut, leikkasivatko ihmiset piirustukseni lehdestä ja ripustivat ne seinälleen, tärkeää oli, että he halusivat nähdä seuraavan piirustukseni lehtensä seuraavassa numerossa. Minulla oli into puhua heille lakkaamatta, elää ja kasvaa heidän silmiensä edessä. Olin selvästi ekshibitionisti, näytteillepanija, halusin olla näytteillä jatkuvasti."
(kirjassa Majavatie 11, 1976)

2 Comments:

Blogger kiltti ihminen said...

Tikkanen ois varmaan ollut innokas blogaaja :)

10:04 AM  
Blogger parfej said...

Niinpä. Mistähän tuo tarve oikein nousee itse kullekin? Varmasti se löytyy ainakin ituna joka ikisestä bloggaajasta siinä missä toimittajista ja muista tekeleidensä julkaisijoistakin. Enkä usko, että vilpitön halu vaikuttaa ja saada oikeaksi uskomansa asiat esille sitä kumoavat.

Kirjoitan, tulen nähdyksi, minut on huomattu, olen siis olemassa?

10:18 AM  

Post a Comment

<< Home