Wednesday, March 09, 2005

Kieltä keskiviikolle

sandynkieliSiitäs saat, tylsä päivä. Pelkkää makoilua taas luvassa, kun tuo hirmuvaltias ja styranki on juurtunut rakkaan koneensa ja kirjojensa ääreen tunniksi toisensa perään. Aamullakin vain pistäydyttiin ulkona, jossa tutkittavia tuoksuja olisi riittänyt parin tunnin tarpeiksi.

Jos hyvin käy, illansuussa käydään lenkillä. Mutta silloinkin jumputetaan pää kolmantena jalkana, eikä tienpenkkojen iltalehtiä ennätä vauhdissa kuin vilkaista. Vapaana päästään juoksemaan vain, jos ensin mennään autokyydillä pois kaupungista ja metsään. Kuulemma meitä ei voi pitää kahdestaan irti järven jäälläkään, kun siellä on niin paljon väkeä liikkeellä. Kamikaze-kaksikoksi tuo hihnanjatke meitä väittää, kun mieluusti käymme laukomassa valittuja totuuksia lajitovereille niiden koosta ja massasta riippumatta. Joukossa tyhmyys muka tiivistyy. Sitä selitellään vain omaa raukkamaisuuttaan, kun ei uskalleta liittyä rintamaan.

Mutta kuulisittepa, millainen meteli kersantti karoliinasta lähtee, kun me siskon kanssa vilkaisemme toisiamme ja otamme yhteistuumin lentävän lähdön kohti suuria haasteita. Annamme sen riehua jonkin aikaa höyryjään ulos, ennen kuin pysähdymme - ja silloinkin vain ja ainoastaan omasta tahdostamme. Jotain huviahan meilläkin pitää olla. Ei ole nimittäin kaupunkikoiran virassa kadehtimista. Kaiken päälle saa vielä sietää tällaista inhimillistämistä, aivan kuin ihminen muka voisi tietää, mitä koiran päässä liikkuu.

Älkääkä naurako siellä, vaan katsokaa peiliin. Typeriltä näytätte taatusti tekin.

2 Comments:

Anonymous emorumba said...

Kukas olikaan kuvan tähti? Siis aivan upea ilme. Terkkuja koiruuksille!

5:20 PM  
Blogger parfej said...

Sandy-hiekkatyttöhän se siinä, vuosimallia 1998. Terveiset on välitetty!

9:41 AM  

Post a Comment

<< Home