Wednesday, March 02, 2005

Jälkipuheita

jaljetTalven selän taituttua kaupunkirusakoillakin alkaa olla kevättä rinnassa. Aamuisin hangella näkyvistä jäljistä päätellen käpäläkansan aika on kulunut kuin iltamissa. Riiaamisen lomassa on sentään ehditty haukata puisevaa välipalaa ja jättää pyöreä käyntikortti järvenrannan lepikkoon.

Rusakonjälkien lisäksi lumessa mutkittelee pikkujyrsijöiden koristeellisia tikkauksia. Säntillinen jälkijono kertoo, että öistä ojanviertä on kulkenut myös kettu, saalistaja.

- - -

Maaliskuun tähdet ovat suotuisat muillekin kuin rusakoille. Pitkä odotus on päättynyt, ja pöydällä jököttää uudenkarhea Nikon D70. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen päätin sittenkin hankkia uuden kumppanini Suomesta. Eteen sattui sen verran hyvä tarjous, ettei riskiä takuiden ja maahantuonnin kanssa viitsinyt ottaa. Samalla sain karsittua vaihdossa turhia päällekkäisyyksiä vanhasta filmikamerakalustosta, josta en toki kokonaan luopunut enkä luovu.

Humanistin budjetille jo tuon hintaluokan kamera on iso asia. Mutta on sitä pitkään harkittukin ja pantu rahaa sivuun. Tästä ilosta voisi elää kesään saakka vaikka perunoilla ja turnipseilla ja pukeutua säkkiin. Ja laulaa kadulla slaavilaisia romansseja epävireisellä mandoliinisäestyksellä. Ainahan joku piinattu sielu voisi maksaa siitä, että lopettaa.

2 Comments:

Blogger Timo Riitamaa said...

No niin. Nyt täällä ollaan kateellisia. Mitenköhän minä onnistun kesällä käymään katsomassa kaveria Berliinissä, viettämään kaksi viikkoa Muotkatunturilla ja tehdä töitä niin paljon että saan ostettua digijärkkärin?

Yritän hillitä himoani siihen asti, että tosta sun kamerasta tulisi sellainen 2 tuuman näytöllä varustettu versio.

8:24 PM  
Blogger parfej said...

Joo. Yritän kovasti olla laskeskelematta, monenko kuun vuokra tuollakin olisi maksettu, tai millaisia reissuja rahalla olisi voinut tehdä (varsinkaan sitä). Mutta kun rahan on kerran vasiten varannut ja säästänyt ja päätöksen tehnyt, ei kannata enää itseään kiusata moisilla laskelmilla.

Onneksi kamera tienaa edes osan ostohinnastaan takaisin. Ihan pelkkää lelua en minäkään olisi raaskinut näillä tuloilla ostaa.

Mutta on se kyllä NIIIIN ihana!

9:08 PM  

Post a Comment

<< Home