Sunday, March 20, 2005

Ei enää alle

Alle kolmekymppisyys jäi allekirjoittaneen osalta historiaan eilen. Naama näytti tänä aamuna osapuilleen samalta kuin ennenkin, joskin keskimääräistä ränsistyneemmältä. Olotilan varovainen arviointi hervantalaiselta sohvalta heräillessä osoitti flunssanpoikasen saaneen seurakseen lievän dagen efterin, mutta onneksi vain lievän. Ja mitäpä ei olisi parantanut aamukahvin höysteenä nautittu Bride of the Monster, yksi elokuvataiteen kirkkaimmista helmistä.

Eilinen piti sisällään nopeasti kerrattuna ainakin laskettelua (edellisestä kerrasta olikin kulunut viitisen vuotta), mukavaa seuraa, kinuskikakun kuorruttamista, siskon tekemiä zakuskoja, kanssapäivänsankarilangon paistamia blinejä asiaankuuluvine mäti- ja smetanalisukkeineen, liikasyömistä, hieman thaimaalaista rommiksi väitettyä ainetta, tilkan calvadosta menneelle, Rammsteinia, säkkipillejä sekä Woodstock-tallenteen hiljalleen hyytyvää tuijottamista joskus kahden aikaan yöllä.

Pidot olivat kuulemma jatkuneet Doors-elokuvan merkeissä aamuviiteen.

2 Comments:

Anonymous Kalervo O. said...

Iltaa ja onnitteluni etenkin ilmeisen onnistuneista juhlavuodestanne johtuneista juhlamenoista! En aikoinani yltänyt läheskään tuonlaiseen luovuuteen, vaikka se ei johtunut ystävien puutteesta tai siitä, että he eivät olisi mitään hulvatonta mutta hauskaa keksineet. En vain sattunut juhlimaan, paitsi ehkä perhepiirissä. Kakku saattoi olla, mutta ei kummempaa, koska en muista. eikä muistamattomuus - tuossa tapauksessa - johdu kupittelusta. Terveisenä kaikille jotain ikäluontoista virstanpylvästä odottaville: Muutama vuosi ennen 50-vuotisikääni mutisin hyvälle ystävälleni (23 v. minua nuorempi naispuolinen jätkäystävä), etten juhli, koska enhän minä ole syntymähetkeeni vaikuttanut, joten juhlikoon isä ja äiti, jos siltä tuntuu. Ystäväni sanoihe siihen, että voisit kyllä juhlia vaikka siksi, että et ole vielä siihen mennessä hypännyt kaivoon. Tuo sai uusiin aatoksiin, ja bileet pidettiin. Eikä kaduta ollenkaan, jos sitäkään. "Aika on luonnon keino estää kaikkea tapahtumasta yhtäaikaa".

10:18 PM  
Blogger parfej said...

Kiitos, kiitos. Meillä on tosiaan käynyt sikäli hyvä tuuri, että kahdella perheestä on sama syntymäpäivä. Yksin tuskin olisin innostunut merkkipäivääni juhlistamaan. En ole erityisen hyvä a) olemaan huomion kohteena ja b) järjestämään kemuja.

Molempia voisi ehkä opetella.

11:03 PM  

Post a Comment

<< Home