Saturday, February 12, 2005

Kierrätys kannattaa

recycling

Nyrkkipyykki menettelee aika ajoin, jos ei muuten niin kunnioituksesta avantojen laidoille kohmettuneita esiäitejä kohtaan. Mutta kun nykypullamössöttäjä harrastaa aktiiviliikkumista, saa hän huomata pyykkipussinsa olevan jatkuvasti täynnä hikisiä inhotuksia ja vaatehyllyn ammottavan vastaavasti tyhjyyttään. Pestävää riittää enemmän kuin aika ja degeneroitunut fennougrilainen sisu antavat myöten.

Ongelma näyttää ratkenneen ilman kohtalokkaita budjettivajeita, kiitos kaunis Hervannan kierrätyskeskuksen. Sieltä löytyi toimiva ja asiallinen pesukone 20 euron hintaan sekä niin ikään hakusessa ollut minikokoinen ruokapöytä, kymmenen euroa. Pesukoneen kotiinkuljetus tosin maksaa 15 euroa, mutta kiltti myyjä antoi siitä hyvästä vitosen alennuksen koko paketista.

Kaikkea ei kannata ostaa upouutena. Ja kierrätyskeskuksista ja kirpputoreilta voi tehdä löytöjä moneen tarpeeseen (kunhan kiertää kirjahyllyt kaukaa).

Harmillista on sen sijaan se, että mummoutuneessa taloyhtiössämme jätteenlajittelu on yhtä kuin yksi vinossa kekottava roskalaatikko pihan laidalla. Sinne kipataan sulassa sovussa niin muoviroskat, paperit kuin biojätteetkin. Kuinkahan pienen vuokralaisen äänen saisi asiassa kuuluviin?

Tiivistä kierrätys- ja jätetietoutta löytyy täältä. Myös maanlaajuisesta kierrätyskeskuslistasta voi olla hyötyä.

5 Comments:

Blogger LL said...

Totta puhut. Tosin jos kodinkone on kamalan vanha, voi se kuluttaa äärettömästi energiaa ja hinta kasautua sähkölaskussa.
Olen huomannut, että aina kun joku puhuu vihreistä arvoista suopeaan sävyyn, minut valtaa helpottunut tunne siitä, ettei maailma olekaan aivan niin paha paikka.

Loistokuva, muuten!

3:47 PM  
Blogger parfej said...

Ihan kamalan vanhaa ei kannata kyllä ostaa, se on totta. Onneksi tällä löydölläni ei ole kovin monen vuoden työhistoriaa takanaan. Kunhan nyt sitten käyttäytyisi kunnolla ja täyttäisi tehtävänsä...

Kiitos kiitoksista!

4:04 PM  
Blogger Dyro said...

Todellakin oiva kuva. Minusta näytti alun perin että sovittelet kuvassa kaasunaamari päässä hirttosilmukkaa kaulaasi, mutta suurennettu kuva paljasti että ihan niin synkkä ei todellisuus olekaan.

5:07 PM  
Blogger parfej said...

Siskoni otti kuvan viime syksynä ikimuistoisissa valmistujaisissaan. Jostain syystä muisto lankomiehen kaasunaamarin sovittelusta on hyvin hämärä, mutta kuvallinen todiste tilanteesta on kiistämätön.

Seuraavan aamun lievä päänsärkykin johtui kai sitten taistelukaasusta.

6:01 PM  
Blogger Wilhelmiina said...

Ah, kierrätys... joku muukin osoittaa kiinnostusta asiaa kohtaan! Ehkä sinullakin on tapana ihan vain ystävällisesti valistaa harhaisia ystäviä ja tuttavia kierrätyksen hienouksista - kevyesti ohimennen? Yleensä itse vetäisen samalla esiin "Olen muuten toiminut joskus kierrätysneuvojana"-kortin ihan vain tehdäkseni huiman vaikutuksen. ;)

Tyylikäs kaasunaamari, muuten. :D

5:03 AM  

Post a Comment

<< Home