Monday, February 21, 2005

Kasvuvoimaa

kiinanruusu
Nekin, jotka eivät muuten juuri ympärilleen katsele, huomannevat lähestyvän kevään alati lisääntyvistä multa- ja kanankakkamainoksista. Alkaa olla mullanvaihdon aika, mistä muistutti myös aamuaurinkoa tervehtinyt kiinanruusuni.

Olisipa mukavaa, jos mullat voisi vaihtaa keväisin paitsi kukkaruukkuihin, myös päähänsä. Ainakin minulle kelpaisivat uudet, ravinteikkaat ja kasvuvoimaa uhkuvat aivot.

Vanhat voisi laittaa huoletta kompostiin.

- - -

Näin jälkikäteen tuli mieleen, että uudet mullat eivät tekisi pahaa muutamille muillekaan. Lienenkö ainoa, jolle muuan parhaillaan Euroopassa vieraileva valtionpäämies tuo mieleen hemmotellun ipanan, jonka ympärillä hyssytellään ja varotaan puheenaiheita, joista saattaisi seurata itkupotkuraivari ja silmitöntä leikkikalujen heittelyä?

Kukas se tänäänkin niin nätisti lehtikuvassa hymyilee? Tui tui!

No joo. Kyllähän minä ymmärrän. Politiikan realiteetit ja niin edelleen. Painun suosiolla takaisin pimeälle keskiajalle, jolloin hallitsija oli Jumalan valitsema kristikunnan puolustaja, pakanat ja toisuskoiset pahuuden kätyreitä eikä ilmastonmuutoksesta varsinkaan ollut tietoakaan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home