Thursday, February 03, 2005

Jalkaväkeen

Oli hauskaa lukea Mean havaintoja auton elämää helpottavasta vaikutuksesta, kun itse on viikon mittaan joutunut toteamaan saman käänteisesti. Kai sitä on vuosien myötä oppinut hyvälle, vaikka turhia ajeluita olenkin pyrkinyt välttämään. Kauempana olevasta kaupasta ei enää tuodakaan tuosta vain multa- tai koiranruokasäkkiä, saati kuljetella isompia romppeita.

Ah niin raskain mielin kävin tyhjentämässä hajottamon viikatemiehiä odottavan Subaruni ja köyhtymässä korjaamon pojille satasen. Samaan hintaan pääsin hämmästelemään rikkinäistä öljypumppua ja kuulin pikaluennon sen toiminnasta - tai siis toimimattomuudesta. Jottas tiedän.

Autoparasta irtosi hyvinkin iso rinkallinen tavaraa. Erinäisten öljy-, Masinol- ja Lasolpäniköiden lisäksi sen uumenista löytyivät ensiapulaukku, varoituskolmio, sandaalit, vanha untuvamakuupussi, taskulamppu, kumisaappaat, kameran jalusta ja sadetakki. Vanha huopa, epämääräinen kokoelma kasetteja, kahdet aurinkolasit, villapaita. Karttoja ja karkkipapereita. Kassillinen divariin matkalla olleita kirjoja.

Lastia kotiin raahatessani mietin, mihin ihminen loppujen lopuksi asuntoa tarvitsee? Autossakin voi näemmä asua, melkein.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home