Sunday, February 06, 2005

Achtung!

Helpotuksella ja lievällä huolestuneisuudella ilmoitan, että huomisesta alkaen palvelukseeni astuu oikukas, joskin asiansa osaava saksalaisrouva. Työvuosia hänelle on kertynyt yli kaksikymmentä, niistä kymmenkunta vanhempieni palveluksessa. Nämä ovat vaihtaneet uskollisen palvelijattarensa nuorempaan, mutta uutta työsuhdetta ikääntynyt germaanitar ei ole löytänyt. Ei edes kyseiseen tyyppiin mieltyneen etnisen vähemmistömme parista, vaikka todistetusti tämäkin yksilö vetää vaivattomasti perässään kahta hevosta.

Maineikkaan tehtaan dieselmoottori toimii edelleen hienosti, mutta monenmoista pienempää vaivaa ovat vuodet tuoneet. Ongelmia on ollut muun muassa jäähdytysnesteen pidätyskyvyssä, käynnistymisessä, vilkuissa, valoissa, tuulettimessa sekä takaluukun avautumisessa. Mutta mitäpä pienistä.

Huomionarvoista on, että tämän synkänmustan amatsonin sisaria näkyy usein hautaustoimistojen palveluksessa. Pieninä palasina leipäänsä kokoavan humanistin silmien eteen onkin kohonnut aivan uusia tienausmahdollisuuksia.

Sen sijaan taskupysäköinnit taidan vast'edes jättää väliin.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home