Wednesday, January 19, 2005

Lauman kaipuu

Menopaussin ehtoisa emäntä Mea kertoi taannoin olleensa aina tarkkailijaluonne, vähän varautunut sudenpentu. Luulen, että blogikansasta sellaisia löytyy enemmänkin. Kirjoittajia mieluummin kuin suuna päänä pulisijoita, itsensä ja elämänmenon tutkiskelijoita.

Itsekin tunnustaudun irtopalaksi, sivusta seuraajaksi, varovaiseksi antamaan itsestäni kovin paljon kovin monelle. Taipuvaiseksi miettimään liikaa, juuttumaan omiin huoliini luullen itseäni kovinkin erikoiseksi ja vaikeasti ymmärrettäväksi. Hah! Tosiystäviä on vähän, mutta he ovatkin sitä pitkäaikaisempia ja rakkaampia - tosin pitkin poikin maailmalla kukin, vähintään jokusen tunnin junamatkan päässä.

Tässä muuttoa jälleen kerran tehdessäni - laskelmieni mukaan seitsemättä yhdeksän vuoden sisään - olen huomannut hiljakseen kaipaavani ystäväpiiriä. Sellaista vähän boheemia, pientä porukkaa, tiedättehän, jonka kanssa voi puhua mukaviisaita viinilasin ääressä aamuviiteen tai lähteä kokeilemaan riippuliitoa. Joiden seurassa ei tarvitsisi miettiä, mitähän ne tästäkin päähänpistosta ajattelevat tai olisiko niille pitänyt leipoa pullaa. Jotka nauravat samoille asioille.

Ja jotka auttavat muutossa, sitäkin.

Sellaiset samanhenkisten lajitovereiden pienoislaumat taitavat kuitenkin olla harvassa. Paitsi elokuvissa. Tosielämä kun heittelee ihmisiä yhteen ja erilleen täysin oikkujensa mukaan, eikä enää ole koulunpihaa, jossa voisi kysyä, "ollaanko kavereita". Monellako tällä pätkätöiden aikakaudella on edes työpaikka, josta hyvällä onnella ja ulospäinsuuntautuneella luonteella voisi löytyä myös vapaa-ajan jakajia?

Vaan laumattakin onneksi pärjää, kun on ne muutamat, tärkeät läheiset. Vaikka kaukanakin, kunhan ovat. Heille kiitos.

3 Comments:

Blogger mea said...

Jonkinlainen oma lauma, ystäväpiirihän se on tämä samansukuisten bloggaajasielujenkin piiri, ympäriinsä maailmalla mutta kuitenkin käden ulottuvilla kaikki.

- "A friendship with at least two viewpoints is twice as strong."

10:51 PM  
Blogger Marleena said...

Samaa mieltä olen Mean kanssa :-)

11:05 PM  
Blogger parfej said...

Totta puhutte. Ehkä on tosiaan niin, että kun jotain menettää, jotain muuta tulee tilalle: vaikka ihmiset ovat nykymaailmassa niin liikkuvaisia ja hajallaan, on tämä aika tuonut myös uusia mahdollisuuksia löytää samanhenkisiä kanssatallaajia ajatustenvaihtoon - hienoa!

8:42 AM  

Post a Comment

<< Home