Wednesday, January 26, 2005

Kettumaista lainailua

kettusenkirja

Yhden kakkupalan mies pohdiskeli hulluuden ja nerouden häilyviä rajamaita ottaen asiaankuuluvasti puheeksi myös kelpo Kettusen.

Heti pitikin mennä kirjahyllylle - jonka sisältö oli vaihteeksi pysynyt paikallaan - ja kaivaa sieltä kyseisen herran alias Markus Kajon viisauden sanoja valaisemaan harmaantunkkaista päivää.

LIIAN ISO NIELAUS
Tosi keljulta tuntuu joskus, kun juo vaikka vettä ja vahingossa jotenkin nielaisee sitä vettä liikaa, tai sen veden mukana menee ruokatorveen ilmaa ja tuntuu että rintakehä pakahtuu ja tekee mieli koputtaa rintakehään, että hellittäisi se paine. Ja sen jälkeen tuntee itsensä hirmu typeräksi, vaikka ensin luuli, että meinaa kuolla siihen pakahtumiseen. Ja jos miettii historiaa, niin todennäköisesti Kaarle Suurikin on joskus samalla tavalla meinannut pakahtua veden nielaisemiseen ja koputtanut nyrkin kämmenpuolella ruokatorveen ja sen jälkeen ollut häpeissään. Että "Ei mitään jätkät, meinasin vain pakahtua veteen. Hoh. Merde. Jaa-a. Ja sitten takaisin sorvin ääreen. Missäs minun miekkani on?"

(Markus Kajo: Kettusen kolmas. WSOY 1995)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home