Saturday, January 08, 2005

Haasteita

Aamulla päästäessäni koiria ulos ihmettelin ulkoeteisessä tuntuvaa sakeaa lemua. Ehdin jo miettiä, onko jokin pieni eläin ryöminyt kumisaappaaseen kuolemaan ja jäänyt sinne.

Ei ollut. Viimeiset unenrippeet silmistä karistanut haju nousi kosteista lenkkareistani, jotka eilen loskassa kirnutessani kastuivat läpikotaisin.

Tähän eteläisemmän Suomen niin kutsuttuun talveen on kyllä totuttelemista. Suksetkin ovat vielä kevään jäljiltä siististi paketissa. Ja kohta on jalkakin, jos jatkan itsepäisesti näillä keleillä juoksemista - sohjon alla lymyää nimittäin petollisen liukas jääkerros.

Vaan kun säät valituksesta huolimatta ovat mitä ovat, voi hyvin keskittyä harrastamaan sisätiloissa. Ilmoittauduinkin tarmonpuuskaksi naamioituneessa mielenviirauksessa kansalaisopiston kurssille, jossa valmistetaan keskiaikainen puku. Tempaus on mainittava lähinnä siksi, että ompelukokemukseni rajoittuu omituisen kieroiksi jääneiden collegehousujen väsäämiseen käsityötunnilla. Mutta koska kurssin vasiten sanottiin sopivan myös ompelutaitorajoitteisille, uskaltauduin mukaan syksyisen hopeaketjukurssin innostamana.

Silti mielessä kävi, että toogakurssi voisi olla allekirjoittaneelle aivan riittävän haastava. Tai sellainen, jossa kyhätään taljoista kivikautinen hursti kymmensenttisellä luuneulalla.

keskiaikaa

Lisää keskiaikaisia puupiirroskuvia löytyy täältä.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home